Smart bruk av data.

Gjennom smart bruk av data er vi i stand til å vise hvor byer og lokalsamfunn kan få mest bærekraft for pengene. For næringslivet betyr dette at det er lettere å vurdere markedsbehov og risikoavlaste investeringer. På denne måten blir bærekraftig utvikling en mulighet for bærekraftig verdiskaping, investering og utvikling av nye, grønne arbeidsplasser. Bærekraft og velferdsutvikling er dermed blitt to sider av samme sak. I tillegg til at det blir lettere å dokumentere at man har orden i eget hus og jobber i henhold til internasjonale standarder og direktiver.

Data som styrker offentlig-privat samarbeid.

Kommunale data blir stadig viktigere for effektiv styring og overholdelse av globale bærekraftsmål. Disse dataene gir kommunene presise verktøy for ressursforvaltning og politikkutvikling, noe som muliggjør en skreddersydd tilnærming til lokale utfordringer og muligheter. For bedrifter er innsikt hentet fra kommunale data viktige for å tilpasse driften så den er i samsvar med direktivet for bærekraftsrapportering (CSRD). For å komme i mål er det behov for å identifisere å engasjere relevante aktører, vurdere materiell risiko, og samle data. Denne datainnsamlingen kan være omfattende og kostbar dersom man ikke har gode verktøy. Dataplattformen fra Norsk Bærekraftsenter gir både kommuner og bedrifter muligheten til effektivt å navigere lokale økonomiske forhold, overholde regulatoriske forhold, og oppnå vedtatte bærekraftmål. På samme måte utnytter investorer kommunale data for å identifisere bærekraftige investeringer som er i tråd med EUs taksonomi, noe som gjør det lettere å velge de investeringsmuligheter som møter miljømessige og regulatoriske kriterier.

Sammenstilling av data.

Norsk Bærekraftsenter har utviklet et avansert system for dataintegrasjon som utnytter samlet kunnskap om nøkkelresultatindikatorer (KPIer). Ved å bruke en KPI-taksonomi, bydimensjoner og åpne datakilder, tilbyr vårt system omfattende bærekraftsvurderinger som går utover begrensningene til tradisjonelle enkeltsett med KPIer fra enkeltstående internasjonale standardiseringsorganisasjoner. I tillegg benytter senteret relativ benchmarking for å sammenligne kommuner på tvers av landet, noe som fremmer positiv konkurranse og oppmuntrer til kontinuerlig forbedring av lokal bærekraftspraksis. Denne nyskapende tilnærmingen sikrer at kommuner kan måle og forbedre sine bærekraftsanstrengelser effektivt, støttet av datadrevne innsikter og sammenligninger.